BELEEF KWALITEIT

“Al sinds 1886 maakt Roosenstein Wolke kwaliteitsproducten, die tijdloos zijn en niet te vangen in tijdelijke trends. Door onze kennis en ervaring maken wij al meer dan 130 jaar comfortabele producten met een lange levensduur. Sinds 2019 werk ik, Hessel van der Laan als zoon van Lieseth Roosenstein en als 5egeneratie voor dit prachtige familiebedrijf. In maart 2018 ben ik afgestudeerd op het gebied van duurzaamheid in de textielindustrie aan TMO Fashion Business School in Doorn. Een actueel en ontzettend belangrijk onderwerp in de branche waar ik al sinds mijn jeugd bij betrokken ben. De generaties voor mij hebben altijd onbewust ervoor gezorgd dat het bedrijf op een duurzame manier zaken deed. Echter geloof ik erin dat wij met de producten die wij maken en manier hoe we onze keten vormgeven een voorbeeld kunnen zijn op het gebied van duurzaam produceren in de kledingindustrie. Maar daar zijn wij nog niet. Ik wil graag het eerlijke verhaal vertellen zonder grootspraak.”

Productie in de EU

Op dit moment werken wij alleen nog maar met ateliers in de EU. Dit doen we om onze arbeids omstandigheden beter te kunnen waarborgen en onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Met sommige ateliers werken wij al meer dan 40 jaar samen.

Deze lange samenwerkingsverbanden zorgen ervoor dat wij samen met de fabriek kunnen zorgen dat zowel de kwaliteit van ons product als dat van het maakproces gewaarborgd wordt. De ateliers waar wij nu mee werken zitten in: Nederland, België, Duitsland, Servië van Nederlandse eigenaar en Roemenië van Belgische eigenaar.

Never out of stock

Samen met onze levernaciers hebben wij een  “never out of stock” collectie ontwikkeld. Dit houdt in dat onze producten volgend jaar niet meer vervangen hoeven te worden voor een nieuwe collectie. Hierdoor krijgen al onze producten uiteindelijk een passende eigenaar, en gaan we overproductie in de textielindustrie tegen. Maar houdt ons wel op de hoogte, want we blijven natuurlijk vernieuwen en verrassen!

Materiaal gebruik

We gebruiken alleen de mooiste materialen. Voor de nieuwste toevoegingen in onze NOOS collectie gebruiken daarom alleen maar gecertificeerd Merino wol, zodat de wol geen pilling heeft en ontzettend slijtvast is. We kiezen in al onze artikelen voor duurzame materialen van een hoge kwaliteit, zodat onze producten niet alleen duurzaam worden geproduceerd, maar ook een ontzettend lang leven leiden.

Zonder plastic

De verzending van onze pakketjes doen wij compleet zonder plastic. Zo kan alles direct bij het oud papier en kan dit weer netjes gerecycled worden. Momenteel krijgen wij de spullen nog wel in gerecyclede polybags binnen, deze laten wij hier plaatselijk recyclen. We hebben echter als doel om in 2021 onze logistiek compleet plastic vrij te hebben.

‘Ongoing process’

Duurzaamheid is voor ons een “ongoing process”, we zullen stappen moeten blijven nemen om de kwaliteit van onze supply chain ook in dit opzicht te blijven verbeteren. Daarom publiceren wij hier elk jaar een duurzaamheidsjaarverslag.