Gratis verzending vanaf €50,- | 60 dagen retourtermijn

Roosenstein Wolke Circulair

We breien het rond!

Roosenstein Wolke is circulair! Vanaf 1 oktober 2023 zamelen wij oude kleding in. Samen met onze leveranciers & recycling partner in Portugal maken we nieuwe garens en hergebruiken we onze fournituren. De producten die je terugstuurt hoeven niet van onszelf te zijn! De enige voorwaarden zijn:

  • 100% wol of 100% katoen
  • Niet aangevreten door de mot
  • Het product is gewassen
De kracht van eenvoud: Grensverleggend vooruitstrevend!

“Keep it simple, stupid”

Al jaren zijn we bezig, om met simpele keuzes binnen in onze supply chain te laten zien dat de kledingindustrie overzichtelijker, eerlijker, en minder vervuilend kan zijn. Met de keuze voor de opbouw van de collectie, onze materialen en onze ateliers maken we de kledingindustrie van binnenuit elke dag een beetje beter. Daarnaast hebben we niet alleen de focus gelegd op hoe we onze producten maken, maar ook op de kwaliteit van onze producten. Hoe langer jij met onze producten doet, hoe kleiner de impact.

Daarom zamelen wij vanaf 1 oktober 2023, volledig in eigen beheer, onze oude RW-producten in om ze te recyclen en hergebruiken, en dat is revolutionair! Roosenstein Wolke wordt circulair! Hoe lang onze producten ook mee gaan, ze hebben helaas niet het eeuwige leven. Daarom hebben we de afgelopen 4 jaar hard gewerkt aan de vraag hoe we verantwoordelijkheid kunnen nemen voor het proces erna.

En dat is gelukt! Met onze leveranciers in Portugal hebben we een partner gevonden die onze oude producten, samen met het snijafval van onze leveranciers kan recyclen tot nieuwe garens. Daarnaast gaan we al onze fournituren reconditioneren en hergebruiken in nieuwe collecties. Vanaf 1 oktober 2023 kun jij jouw oude Roosenstein Wolke kleding bij ons kwijt. Wij verzamelen alles in Sneek en zodra we voldoende producten binnen hebben, sturen we één batch richting Portugal. Doordat we dit in eigen beheer doen, hebben we volledige controle over de kwaliteit & de herkomst van onze garens. Onze garens worden daarnaast voorzien van een GRS-certificaat. Dit certificaat garandeert dat er tijdens het recyclingproces geen misstanden plaatsvinden op het gebied van milieuvervuiling of arbeidsomstandigheden. Zo weten we zeker dat onze garens op een eerlijke manier gemaakt worden.

Alles wordt hergebruikt

Voor ons circulaire programma kunnen we alles hergebruiken, dus dat doen we ook! Het garen wordt verwerkt tot nieuwe garens, maar ook de fournituren krijgen een nieuw leven in toekomstige collecties. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we de afgelopen jaren al keuzes gemaakt in het ontwerpproces. We maken namelijk gebruik van dezelfde fournituren (ritsen, ritstrekkers en knopen) in al onze producten. Met een klein beetje liefde en aandacht reconditioneren we ze en zetten we ze opnieuw in!

Bedankt!
Hoe doen we het?

Het circulaire proces

Vanaf 1 oktober 2023 kun je jouw oude kleding van 100% wol of 100% katoen terugbrengen bij een aantal van onze retailers. Ook de kleding van andere merken kan je dus gewoon bij ons achterlaten. Daarnaast is het mogelijk om kosteloos de producten naar ons terug te sturen.

In ons magazijn in Sneek verzamelen & sorteren we alle goederen, daarnaast ontdoen we ze van de fournituren. Op het moment dat we samen met onze leveranciers voldoende materiaal hebben verzameld, sturen we tegelijk 1 batch naar onze partner. In een proces van 3 maanden verwerken ze onze materialen tot nieuwe garens.

We zien de kleding graag gewassen bij ons retour!

Veelgestelde Vragen

Kan ik ook producten inleveren van andere merken?

Absoluut! We willen graag je kleding terug, en dus ook van andere merken. Houdt er rekening mee dat het wel producten van 100% wol of 100% katoen zijn.

Kunnen jullie de materialen oneindig hergebruiken?

Helaas niet! Maar dat is de reden waarom we alleen nog maar natuurlijke materialen gebruiken. Wol en katoen zijn namelijk in de basis 100% biologisch afbreekbaar. We kunnen de producten zo’n 2 à 3 keer opnieuw recyclen. Wat we daarna met de materialen gaan doen, gaan we de komende jaren onderzoeken. Maar gezien de levensduur van onze producten hebben we daar tenminste nog een jaar of 10 voor! Wordt vervolgd dus!

Krijg ik ook iets terug voor mijn oude kleding?

Nee. Dat klinkt wellicht raar, maar we willen je graag uitleggen waarom niet. Het heeft namelijk 3 redenen:

  1. Producten. We willen alleen producten terug die echt niet meer draagbaar zijn.
    • Is het product nog wel draagbaar, maar heeft het een opfrisbeurt nodig? Binnenkort bieden we de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding je RW-kleding te behandelen zodat deze weer jaren mee kan!
    • Is het product nog goed, maar ben jij er op uitgekeken? Maak er dan iemand anders blij mee! Geef je trui weg of verkoop het via bijvoorbeeld Vinted of Marktplaats. Hiermee reduceren we de behoefte aan nieuwe kleding.
  2. Korting. We doen niet aan korting, onze producten hebben een vaste eerlijke prijs. We geven dus ook geen korting bij inlevering van oude producten.
  3. Kosten. Het recycleproces is een vrij kostbaar proces. Daarnaast faciliteren wij uiteraard wel alle verzendkosten naar ons en de kosten voor verzending naar Portugal. Op het moment dat wij moeten betalen voor de producten die we retour krijgen, is het niet mogelijk om producten te maken van het gerecyclede garen die binnen onze prijsrange vallen.

Bekijk hier onze laatste circulaire updates!

De waardering van roosensteinwolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1187 reviews.
Uitverkocht Vul hieronder je gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer bij ons binnen komt.
You need to Login for joining waitlist.