Gratis verzending vanaf €50,- | 60 dagen retourtermijn

Duurzaamheid

“Keep it simple, stupid”

Intrinsieke motivatie

Duurzaamheid is inmiddels bijna een vies woord geworden. Je wordt er tegenwoordig mee dood gegooid, en de term wordt ook nog eens misbruikt als marketing term voor misleidende reclame. Toch ontkomen we er niet aan om term te gebruiken, het is namelijk een alles omvattende naam. Het gaat niet alleen om de manier hoe onze producten worden gemaakt. Het is minstens zo belangrijk hoe lang jij van onze producten plezier houdt.

In 2017 mocht ik tijdens mijn scriptie voor brancheorganisaties Modint & IAF meehelpen bij de implementatie van het Textielconvenant. Bij groot aantal van de bedrijven die ik heb bezocht kregen we de volgende opmerking: “Kom je voor duurzaamheid? Dan mag je doorlopen naar de marketingafdeling.” Marketing was, en is nog steeds voor veel bedrijven, niks meer als een populaire term om geld mee te verdienen. Dit was het moment waarop ik besefte dat het anders moest. Ik wil de kledingindustrie elke dag een beetje beter maken, van binnenuit.

Vanaf 2018 zijn we aan de slag gegaan om alle facetten van ons merk te verbeteren, of te verduurzamen zo u wilt. Niet door dingen complexer te maken, maar juist te versimpelen. Ons motto is en blijft “Keep it simple, stupid.” Door deze vuistregel te hanteren voor al onze processen hebben we enorme stappen kunnen maken.

We hebben sindsdien een evergreen collectie neergezet van de mooiste eerlijke & recyclebare materialen. Dit alles dicht bij huis gemaakt. Al onze producten & fournituren zijn recyclebaar, herbruikbaar & biologisch afbreekbaar. Op 1 oktober 2023 hebben we ons circulaire programma gelanceerd. Je kunt oude kleding van 100% wol of 100% katoen bij ons inleveren. Wij recyclen deze producten tot nieuwe garens voor toekomstige producties. Meer over ons circulaire programma lees je hier. Tot slot is onze logistiek compleet plasticvrij.

De meeste impact kunnen we echter met z’n allen maken. Door te kiezen voor kwalitatieve producten waar je veel plezier aan beleefd, verminderen we de vraag naar nieuwe kleding. Dat maakt de grootste impact. Daarom hebben we de afgelopen jaren keihard gewerkt om de kwaliteit van onze RW-items naar een nog hoger niveau te tillen. Naast dat het draagcomfort verbeterd, is een product daarmee ook een stuk duurzamer, letterlijk. Daarom geven we je op onze site ook een aantal tips hoe jij zo lang mogelijk plezier kan houden van je favoriete RW-items, en verkopen we een mooi assortiment aan onderhoudsproducten.

En we weten dat we er nog niet zijn. Er zal altijd iets te vinden zijn dat we kunnen verbeteren, en dat doen we ook. Duurzaamheid is in goed Nederlands een “ongoing process”. We werken er elke dag aan om onze producten & processen te verbeteren.

Koop bewust & kies voor kwaliteit.

Hessel van der Laan
5e generatie eigenaar Roosenstein Wolke

european-union

Ateliers in de EU

We werken alleen met mooie kleinschalige ateliers in de EU. De landen waar we onze producten maken zijn: Duitsland, België en Portugal. We kiezen bewust voor kleinere ateliers omdat hier met passie wordt gewerkt aan echte kwaliteitsproducten. Omdat we dichtbij onze producten maken kunnen we garanderen dat deze onder goede omstandigheden worden gemaakt.

yarn

De mooiste garens

We gebruiken uitsluitend garens van de hoogste kwaliteit. Omdat het ontzettend comfortabel draagt en zo lang mogelijk mee gaat. We kiezen voor garens met een zo laag mogelijk impact op onze omgeving. Daarom kiezen we alleen voor 100% wol & 100% katoen. Deze garens zijn volledig natuurlijk, recyclebaar & biologisch afbreekbaar.

circular-economy

Circulaire productie

We verzamelen en recyclen oude kleding in eigen beheer tot nieuwe garens voor toekomstige producties. We accepteren alleen kledingstukken van 100% wol en 100% katoen, omdat deze materialen uitstekend recyclebaar zijn. Kleding van gemengde samenstellingen kan niet meer worden gerecycled tot een hoogwaardig product.

Meer weten over ons circulaire programma? Klik dan hier!

Plasticvrije Logistiek

Paperbag

Doordat we dicht bij huis produceren, is het voor ons mogelijk om geen plastic meer te gebruiken voor onze logistiek. Dat komt doordat we geen last van vocht hebben bij het transport over de weg, in tegenstelling tot transport over zee of door de lucht.

We hebben onze eigen Paperbag ontwikkeld, gemaakt van 100% gerecycled en recyclebaar papier. Daarnaast verzenden we al onze pakketten in papieren verzendzakken en gebruiken we papieren tape voor het dichtmaken van onze dozen.

Wist je trouwens dat 90% van al het papier wordt gerecycled en dat dit aandeel nog steeds groeit? Een prachtig circulair proces dus!

Bekijk hier onze laatste duurzame updates!

De waardering van roosensteinwolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1197 reviews.
Uitverkocht Vul hieronder je gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer bij ons binnen komt.
You need to Login for joining waitlist.