Gratis verzending vanaf €50,- | 60 dagen retourtermijn

Onderhoud

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van jouw Roosenstein Wolke producten, en wij trouwens ook. Want hoe langer jij met je kleding doet, hoe kleiner de impact. Daarom hebben wij hieronder een aantal antwoorden op veelgestelde vragen.

Veelgestelde Vragen

Hoe was ik mijn Roosenstein Wolke producten?

  1. Gebruik niet te veel wasmiddel & gebruik een duurzaam wasmiddel. Conventionele wasmiddelen zitten vol met onnodige toevoegingen waardoor ze lekker ruiken of er leuk uit zien. Deze ingrediënten zijn niet alleen schadelijk voor de kleding, maar ook voor het milieu. Zo zijn de meeste conventionele wasmiddelen voorzien van microplastics, zodat ze leuk glinsteren. Deze microplastics verdwijnen direct in het oppervlakte water. Daarnaast adviseren de wasmiddelen fabrikanten over het algemeen een veel te hoge dosering van het wasmiddel (zodat ze lekker veel van het product verkopen). Deze extra toevoegingen & de te hoge dosering zijn een aanslag op jouw kleding waardoor kleuren sneller vervagen en het garen sneller slijt. Daarnaast is het oorzaak van pilling & vervilting/krimpen van een product.

Om het voor onze klanten makkelijk te maken hebben we samen met de Zeepfabriek Wijnjewoude een wasmiddel ontwikkeld van puur zeep. Het wasmiddel is 100% natuurlijk & biologisch afbreekbaar en is daarnaast ontzettend zacht voor de kleding. Per wasbeurt gebruik je 3 gram (een eetlepel) van het wasmiddel. Je kan het wasmiddel tevens gebruiken als afwasmiddel en schoonmaakmiddel.

  1. Kijk goed naar het programma dat je kiest. Ondanks dat verschillende programma’s allemaal op 30 graden kunnen wassen is het voor wollen producten vaak erg belangrijk dat je het wolwasprogramma kiest. Kies je een ander programma en zet je de temperatuur & toeren terug, dan kan je de trui nog steeds verwassen
  2. Al onze producten zijn gebreid. Idealiter hang je de producten niet aan het wasrek, maar laat je ze liggend drogen. Zo voorkom je dat het artikel vervormd.
  3. Was met gelijke kleuren en binnenste buiten. Heeft een product ritsen, sluit de ritsen dan. Zo zijn ze het beste beschermt tegen slijtage
  4. We raden handwas af. De reden hiervoor is dat het vaak moeilijk inschatten is wat de juiste temperatuur moet zijn van een handwas, daarnaast wordt er regelmatig te veel wasmiddel gebruikt in een handwas. Voor wol geldt, dat zowel te koud als te warm. wassen vervilting kan veroorzaken. Daarnaast is de hoeveelheid wasmiddel een belangrijke oorzaak van vervilting.
  5. Kijk goed op het was etiket en volg de richtlijnen die gesteld wordt.

Ik woon in een product van jullie, kan ik het dag in, dag uit, dragen?

Dat is beter van niet. Voor het beste behoud van je producten geef je het product na het dragen tenminste 24 uur rust. Zo herstellen de vezels en zijn ze weer klaar om een dag te dragen.

Mijn Roosenstein Wolke product pilt, is de trui nu kapot?

Nee zeker niet! We ontwikkelen onze producten zo dat pilling tot een minimum wordt beperkt. Echter is wol een natuurproduct en kan pilling altijd een keertje voorkomen. Gelukkig is het gemakkelijk op te lossen door de trui te behandelen met een pilling apparaatje. Dat kan je zelf doen, en wij kunnen dit ook verzorgen. Over het algemeen is het product na 1 of 2 behandelingen voor de toekomst nagenoeg pilling vrij!

Verzorgen jullie reparaties?

Ja dat doen we. Mocht je geen kleermaker in de buurt hebben of je hebt liever dat het product gerepareerd wordt door onze coupeur dan is dat zeker mogelijk. Stuur een mailtje naar service@roosensteinwolke.com.

Bekijk hier de laatste artikelen over onderhoud!

De waardering van roosensteinwolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1187 reviews.
Uitverkocht Vul hieronder je gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer bij ons binnen komt.
You need to Login for joining waitlist.