5 GENERATIES

Hessel van der Laan
Generatie 5 – 2019

In 2019 is Hessel van der Laan als vijfde generatie, en als zoon van Lieseth in het bedrijf gestapt. Hessel is afgestudeerd aan TMO Fashion Business School op het gebied van duurzaamheid in de kledingindustrie. Met deze inslag maakt Hessel samen met Lieseth prachtige duurzame producten wat perfect aansluit bij de heritage van Roosenstein Wolke. Meer hierover is te vinden op de pagina beleef kwaliteit.

Lieseth Roosenstein
Generatie 4 – 1992

Toen Lieseth Roosenstein het bedrijf in 1992 van haar ouders overnam heeft zij het bedrijf uitgebouwd tot een volwaardig modemerk met twee collecties per jaar. Ze heeft daarmee het assortiment sterk uitgebreid. Hierbij zijn de nautische invloeden en ziel van het bedrijf altijd gewaarborgd. Roosenstein Wolke werd onder leiding van Lieseth een begrip in de watersportbranche en daarbuiten.

Frans Roosenstein & Hetty Wolke
Generatie 3 – 1962

Hetty Wolke en Frans Roosenstein hebben de naam Wolke toegevoegd aan het familiebedrijf. Zij waren het ook die begonnen met het verkopen van nautisch breigoed als de schipperstrui en de zeemansmuts. Momenteel zitten alle artikelen die zij destijds aan het assortiment hebben toegevoegd nog onveranderd in de collectie.

Jacobus Johannes Roosenstein
Generatie 2 – 1934

Het ambacht van het maken van de Rooscap ging daarna over van generatie op generatie. Door de jaren heen werden er naast de reguliere petten, ook speciale petten gemaakt voor skûtsje schippers en de commissarissen van de Koningin. Nog steeds leveren wij de petten voor het Statenjacht de ‘Friso’, waar de Koninklijke familie, bestuurders en belangrijke personen uit het bedrijfsleven uitgenodigd worden.

Johannes Hillebrandus Roosenstein
Generatie 1 – 1886

Roosenstein Wolke bestaat inmiddels al meer dan 130 jaar en is daarmee een van de oudste familiebedrijven van Nederland. Als sinds 1886 maken wij prachtige nautische producten. In 1886 begon Johannes Hillebrandus Roosenstein met het maken van zeilpetten. Hij leerde dit ambacht van Adam Zelle, die later beter bekend werd als de vader van de beroemde danseres in dubbelspion Mata Hari. Hij begon zijn zaak in Sneek aan de Suupmarkt en groeide al snel uit tot een begrip onder schippers en andere vaarlieden. Wie op een boot zat had een Rooscap, gekenmerkt door de zwarte knopen en koord en de perfecte pasvorm.