Gratis verzending vanaf €50,- | 60 dagen retourtermijn

Stap in de Duurzame Toekomst: Ons Inzamelingsinitiatief

Roosenstein Wolke’s Stap in de Duurzame Toekomst: Het Verhaal Achter Ons Inzamelingsinitiatief

Bij Roosenstein Wolke zijn we altijd gedreven geweest door onze passie voor kwaliteit en duurzaamheid. Als een gevestigd kledingmerk met een rijke Friese erfenis, voelen we een diepe verantwoordelijkheid om te innoveren en onze impact op het milieu te minimaliseren.

Vandaag delen we graag ons spannende nieuwe hoofdstuk in dit voortdurende verhaal: ons inzamelingsinitiatief voor oude RW-producten.

Een Revolutie in de Kledingindustrie

Het is tijd voor een verandering. Op 1 oktober markeren we een mijlpaal in onze reis naar een circulaire productieketen. We gaan oude RW-producten inzamelen en ze op creatieve wijze hergebruiken in toekomstige collecties. Dit is meer dan alleen recycling; het is een kans om geschiedenis en duurzaamheid met elkaar te verweven.

Een Duurzame Benadering

Bij Roosenstein Wolke hebben we altijd gestreefd naar de hoogste normen van duurzaamheid. Vijf jaar geleden kozen we ervoor om onze producten te maken van 100% composities. We hebben namelijk geleerd dat materialen met meer dan 5% andere materialen al niet langer tot hoogwaardige producten kunnen worden gerecycled.

Bovendien hebben we trots al 137 jaar het erfgoed van ons merk behouden. Zoals onze iconische Rooscap, met exact dezelfde zwarte fournituren sinds 1886. Deze focus op duurzaamheid en continuïteit stelt ons nu in staat om ingezamelde ritsen en knopen opnieuw te gebruiken, en daarmee de cirkel rond te maken.

rooscap origineel

Wij hebben samen met YKK Nederland hun nieuwe NATULON® ritsen geïmplementeerd. De ritsen worden gemaakt uit gerecyclede PET flessen. Onze knopen worden gemaakt van 100% Bio-hars. Met de productie van dit materiaal wordt 35% minder CO2 uitgestoten dan bij regulier hars dat wordt gebruikt voor knopen. En onze hangtags zijn gemaakt van karton dat is gecertificeerd door FSC. Dit houdt in dat het hout dat wordt gebruikt uitsluitend afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Een Toekomstige Samenwerking

Onze visie voor de toekomst reikt verder dan recycling. We willen samenwerken met andere bedrijven en onderzoeksinstituten om manieren te vinden om gebruikte wol en katoen vezels die niet langer geschikt zijn voor kledingproductie, te hergebruiken. Hoewel katoen en wol biologisch afbreekbaar zijn, is composteren pas een optie over ongeveer 30 jaar na aanschaf van je Roosenstein Wolke kleding. Gezien de lange levensduur van onze producten.

Een Eenvoudige Aanpak

Bij Roosenstein Wolke houden we van eenvoud. We bieden onze klanten geen korting voor het inleveren van kleding en zien ook niets in statiegeld, omdat we willen dat het proces overzichtelijk en ongecompliceerd blijft.

Als je trui nog zo goed is dat je er geld voor wil zien, dan willen wij hem liever niet terug! Geef of verkoop hem dan aan iemand anders. Zo zorg je ervoor dat het artikel een zo klein mogelijke impact heeft.

We willen alleen producten terug die geen waarde meer hebben voor jou, de consument, want onze missie is om een zo klein mogelijke impact te hebben.

greenwashing echt duurzaamheid

Jouw Rol in Onze Reis

We weten dat jij en onze andere klanten bewust kiezen voor duurzaamheid. En we zijn ervan overtuigd dat je dit initiatief zal ondersteunen. Je kunt oude producten online retourneren of terecht bij deelnemende winkeliers, omdat we het zo gemakkelijk mogelijk willen maken om deel uit te maken van onze duurzame reis.

Bij Roosenstein Wolke kijken we uit naar een toekomst waarin mode en duurzaamheid hand in hand gaan. Samen kunnen we de wereld van kleding veranderen, en we hopen dat je met ons mee doet op deze reis naar een circulaire wereld.

De waardering van roosensteinwolke.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 1187 reviews.
Uitverkocht Vul hieronder je gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer bij ons binnen komt.
You need to Login for joining waitlist.